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Registros recuperados : 13 | |
2. | | BERTAZZO, G. B.; OLDONI, F. C. A.; FLORENCIO, C.; BOGUSZ JUNIOR, S.; FERREIRA, M. D. Avaliação de compostos voláteis em mamão (Carica papaya L). In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 12., 2020, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação: Embrapa Pecuária Sudeste, 2020. Editores técnicos: Cristiane Sanchez Farinas, Daniel Souza Corrêa, José Manoel Marconcini, Maria Fernanda Berlingieri Durigan, Paulo Sérgio de Paula Herrmann Junior. Embrapa Instrumentação. Documentos, 71. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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3. | | BORBA, K. R.; BONFIM, N.; OLDONI, F. C. A.; COLNAGO, L. A.; FERREIRA, M. D. Determinação de sólidos solúveis em tomates utilizando espectroscopia de infravermelho médio. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 4., 2019, São Carlos, SP. Ciência, inovação e mercado: anais. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2019. Editores: Paulino Ribeiro Villas-Boas, Maria Alice Martins, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Ladislau Martin Neto. SIAGRO 2019. 675-679 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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5. | | OLDONI, F. C. A.; FOSCHINI, M. M.; CAMARA, F. M.; GUTIERREZ, A. S. D.; COLNAGO, L. A.; FERREIRA, M. D. Colapso interno em mangas: o problema na visão de atacadistas. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 4., 2019, São Carlos, SP. Ciência, inovação e mercado: anais. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2019. Editores: Paulino Ribeiro Villas-Boas, Maria Alice Martins, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Ladislau Martin Neto. SIAGRO 2019. 710-714 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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6. | | BERTAZZO, G. B.; GRIZOTTO, P. A.; OLDONI, F. C. A.; FLORENCIO, C.; BOGUSZ JUNIOR, S.; FERREIRA, M. D. Avaliação dos compostos voláteis em manga (Mangifera indica L). In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 11., 2019, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação, 2019. Editores técnicos: Alexandre Berndt, Ana Rita de Araujo Nogueira, Lea Chapaval, Marcelo Mattos Cavallari, Manuel Antonio Chagas Jacinto. 50 Embrapa Pecuária Sudeste. Documentos, 134. 1980-6841 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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7. | | OLIVEIRA FILHO, J. G.; SILVA, G. C.; OLDONI, F. C. A.; MIRANDA, M.; FLORENCIO, C.; OLIVEIRA, R. M. D. de; GOMES, M. P.; FERREIRA, M. D. Edible coating based on carnauba wax nanoemulsion and cymbopogon martinii essential oil on papaya postharvest preservation. Coatings, v. 12, a1700, 2022. 9 p. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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8. | | OLDONI, F. C. A.; FLORENCIO, C.; BERTAZZO, G. B.; GRIZOTTO, P. A.; BOGUSZ JUNIOR, S.; CARNEIRO, R. L.; COLNAGO, L. A.; FERREIRA, M. D. Fruit quality parameters and volatile compounds from ?Palmer? mangoes with internal breakdown. Food Chemistry, v. 388, 132902, 2022. 9 p. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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9. | | OLIVEIRA FILHO, J. G. de; ALBIERO, B. R.; CIPRIANO, L.; BEZERRA, C. C. de O. N.; OLDONI, F. C. A.; EGEA, M. B.; AZEREDO, H. M. C. de; FERREIRA, M. D. Arrowroot starch-based films incorporated with a carnauba wax nanoemulsion, cellulose nanocrystals, and essential oils: a new functional material for food packaging applications. Cellulose, v. 28, 2021. 6499-6511 Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Instrumentação. |
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10. | | OLIVEIRA FILHO, J. G. de; ALBIERO, B. R.; CALISTO, I. H.; BERTOLO, M. R. V.; OLDONI, F. C. A.; EGEA, M. B.; BOGUSZ JUNIOR, S.; AZEREDO, H. M. C. de; FERREIRA, M. D. Bio-nanocomposite edible coatings based on arrowroot starch/cellulose nanocrystals/carnauba wax nanoemulsion containing essential oils to preserve quality and improve shelf life of strawberry. International Journal of Biological Macromolecules, v. 219, 2022. 812 - 823 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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11. | | OLIVEIRA FILHO, J. G.; BEZERRA, C. C. O. N.; ALBIERO, B. R.; OLDONI, F. C. A.; MIRANDA, M.; EGEA, M. B.; AZEREDO, H. M. C. de; FERREIRA, M. D. New approach in the development of edible films: The use of carnauba wax micro- or nanoemulsions in arrowroot starch-based films. Food Packaging and Shelf Life, v. 26, 100589, 2020. 1 - 9 Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Instrumentação. |
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12. | | ZUCCHINI, N. M.; FLORENCIO, C.; MIRANDA, M.; OLDONI, F. C. A.; BONFIM, N. S.; RODRIGUES, K. A.; OLIVEIRA, R. M. D. DE; FOSCHINI, M. M.; HUBINGER, S. Z.; BRESOLIN, J. D.; FERREIRA, M. D. Effect of carnauba wax nanoemulsion coating on postharvest papaya quality. ISHS Acta Horticulturae, v. 1325, p. 199-206, 2021. V International Symposium on Postharvest Pathology: From Consumer to Laboratory-Sustainable Approaches to Managing Postharvest Pathogens. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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13. | | OLDONI, F. C. A.; BERNARDO, M. P.; OLIVEIRA FILHO, J. G.; AGUIAR, A. C. de; MOREIRA, F. K. V.; MATTOSO, L. H. C.; COLNAGO, L. A.; FERREIRA, M. D. Valorization of mangoes with internal breakdown through the production of edible films by continuous solution casting. LWT - Food Science and Technology, v. 145, a. 111339, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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Registros recuperados : 13 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
08/06/2021 |
Data da última atualização: |
10/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
OLDONI, F. C. A.; BERNARDO, M. P.; OLIVEIRA FILHO, J. G.; AGUIAR, A. C. de; MOREIRA, F. K. V.; MATTOSO, L. H. C.; COLNAGO, L. A.; FERREIRA, M. D. |
Afiliação: |
LUIZ HENRIQUE CAPPARELLI MATTOSO, CNPDIA; LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA; MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA. |
Título: |
Valorization of mangoes with internal breakdown through the production of edible films by continuous solution casting. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
LWT - Food Science and Technology, v. 145, a. 111339, 2021. |
ISSN: |
0023-6438 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.lwt.2021.111339 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Growth in the international popularity of Brazil nuts oil (Bertholletia excelsa, Bonpl.) has demanded a closer look at quality aspects of the nuts. In this context, time-domain 1 H nuclear magnetic resonance spectroscopy (TD-NMR) can be a useful tool for assessing the lipid portion of such matrices. In this work, a TD-NMR method was developed and validated to assess the oil content directly from Brazil nuts following the ISO 10565:1998 and DOQ-CGCRE-008. Full validation was addressed covering the working range from 0.67 to 25.00 g (coefficient of determination, R2 = 0.9993). Limits of detection (LOD) and quantification (LOQ) were 0.20 and 0.67 g, respectively. The repeatability and intermediate precision assays met the guide requirements. Oil contents obtained in two laboratories (different equipment) were statistically similar (66.93 ± 4.69 and 70.13 ± 4.15%), highlighting the method’s robustness. The developed approach has the potential to be adopted as an industrial reference method for in situ monitoring of Brazil nuts oil contents. |
Palavras-Chave: |
Biodegradable films; Co-products; Pectin; Physiological disorder. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/223694/1/P-Valorization-of-mangoes-with-internal-breakdown-through-the-production.pdf
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Marc: |
LEADER 01932naa a2200277 a 4500 001 2132240 005 2022-06-10 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0023-6438 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.lwt.2021.111339$2DOI 100 1 $aOLDONI, F. C. A. 245 $aValorization of mangoes with internal breakdown through the production of edible films by continuous solution casting.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aGrowth in the international popularity of Brazil nuts oil (Bertholletia excelsa, Bonpl.) has demanded a closer look at quality aspects of the nuts. In this context, time-domain 1 H nuclear magnetic resonance spectroscopy (TD-NMR) can be a useful tool for assessing the lipid portion of such matrices. In this work, a TD-NMR method was developed and validated to assess the oil content directly from Brazil nuts following the ISO 10565:1998 and DOQ-CGCRE-008. Full validation was addressed covering the working range from 0.67 to 25.00 g (coefficient of determination, R2 = 0.9993). Limits of detection (LOD) and quantification (LOQ) were 0.20 and 0.67 g, respectively. The repeatability and intermediate precision assays met the guide requirements. Oil contents obtained in two laboratories (different equipment) were statistically similar (66.93 ± 4.69 and 70.13 ± 4.15%), highlighting the method’s robustness. The developed approach has the potential to be adopted as an industrial reference method for in situ monitoring of Brazil nuts oil contents. 653 $aBiodegradable films 653 $aCo-products 653 $aPectin 653 $aPhysiological disorder 700 1 $aBERNARDO, M. P. 700 1 $aOLIVEIRA FILHO, J. G. 700 1 $aAGUIAR, A. C. de 700 1 $aMOREIRA, F. K. V. 700 1 $aMATTOSO, L. H. C. 700 1 $aCOLNAGO, L. A. 700 1 $aFERREIRA, M. D. 773 $tLWT - Food Science and Technology$gv. 145, a. 111339, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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